Search
Close this search box.

Filtri Twin për zbutjen e ujit Ecosoft FK1665TWIN

/5

reviews

Article: FK1665TWIN

499,000.00 L

Përshkrimi

Filtri Twin për zbutjen e ujit Ecosoft FK 1665CE

 

Tiparet kryesore

5.2 m³ ujë të pastër në orë

Reduktimi efektiv i përmbajtjes së kripërave të fortësisë

Kosto të ulëta operative

Automatizimi i plotë i funksionimit të filtrit

K Burimi i materialit të filtrit është deri në 5 vjet

Transporti

Transporti dhe instalimi falas në të gjithë shqipërine

PAGESA

Pagesa bëhet me para në dorë pas përfundimit të instalimit

Informacioni i produktit

Filtri binjak Ecosoft FU 1665 CE është projektuar për të reduktuar në mënyrë efektive fortësinë e ujit.

CILAT JANË SHENJAT E UJIT TË FORTË?
Sedimenti në elementet ngrohëse të pajisjeve shtëpiake, veshja e bardhë në pllaka dhe sende sanitare, uji në sipërfaqe xhami – e gjithë kjo është ujë i fortë.

Përveç ndikimit negativ në gjendjen e pajisjeve elektroshtëpiake, përmbajtja e lartë e joneve të fortësisë ndikon edhe në shëndetin e njeriut. Një problem i tillë është i natyrshëm si për ujin nga burimet natyrore ashtu edhe për ujin e rubinetit. Arsyet mund të jenë uji me burim të fortë, papërsosmëria e teknologjive të centralizuara të trajtimit, si dhe përdorimi i teknologjive të vjetruara.

NJË ZGJIDHJE EFEKTIVE PËR PROBLEMIN E UJIT TË FORTË
Filtrat zbutës si Ecosoft FU 1665 CE Twin përdoren për të reduktuar fortësinë e ujit. Rrëshira e shkëmbimit të joneve HCR-S/S (kationiti i prodhuar nga Dow, Dowex™) përdoret si material filtri. Gjatë procesit të filtrimit, ndodh një reaksion i shkëmbimit të joneve, si rezultat i të cilit jonet e kripës zëvendësohen nga jone të sigurt të natriumit, gjë që normalizon nivelin e fortësisë së ujit.

Filtri i zbutësit rrit efikasitetin e pajisjes dhe zvogëlon shpeshtësinë e prishjeve, duke ulur ndjeshëm kostot e riparimit.

KARAKTERISTIKAT E MODELIT
Filtri zbutës ju lejon të kurseni ndjeshëm në blerjen dhe mirëmbajtjen e sistemit të trajtimit të ujit në shtëpi. Një filtër binjak Ecosoft FU 1665 CE do të zëvendësojë disa instalime të specializuara. Sistemi funksionon në mënyrë të vazhdueshme dhe mirëmbajtja e tij reduktohet vetëm në shtimin në kohë të kripës së tabletës.

PËRPARËSITË KRYESORE
Teknika pa shkallë dhe sediment
Funksionim i besueshëm dhe efikas për më shumë se 5 vjet (në varësi të funksionimit të duhur)
Konsumi ekonomik dhe një sasi e vogël e ujërave të zeza
Deri në 50% kursime në pluhur larës dhe detergjentë
Jetë më e gjatë shërbimi e pajisjeve të ngrohjes

Filtri është i lidhur me tubin e furnizimit me ujë të ftohtë. Uji i pastruar më parë nga papastërtitë mekanike hyn në kutinë e filtrit të mbushur me material filtri Dowex. Uji, duke kaluar nëpër rrëshirën e shkëmbimit të joneve, zbutet. Uji i pastruar i furnizohet konsumatorit përmes tubit qendror të strehimit.

Pasi të jetë shteruar burimi i materialit, valvula e kontrollit kalon një strehë filtri në modalitetin e rigjenerimit, të dytin në modalitetin e punës.

RIGJENERIMI
Rigjenerimi bëhet me ujë të pastruar dhe bëhet në 5 faza, të cilat programohen qartë dhe kryhen nga vetë valvula.

Faza e parë – sistemi lahet me një rrjedhje të kundërt të ujit, e cila ju lejon të lironi materialin e filtrit dhe të lani papastërtitë mekanike prej tij.
Pastaj, një zgjidhje kripe futet nga rezervuari në strehimin e filtrit, ajo kalon nëpër rrëshirën e shkëmbimit të joneve, si rezultat i së cilës kripërat e fortësisë lahen prej saj dhe së bashku me tretësirën e mbetur, ato derdhen në kanalizim.
Faza tjetër (3) është një shpëlarje e shkurtër, e cila lan edhe një herë materialin e filtrit dhe lan mbetjet e tretësirës së kripur.
Pas përfundimit të rigjenerimit, materiali lahet me një rrjedhë të drejtpërdrejtë uji (faza 4).
Faza e fundit (5) është mbushja e rezervuarit të kripës me ujë për të tretur kripën e tabletuar dhe përgatitja e tretësirës për rigjenerimin e ardhshëm.

Falë përdorimit të një valvule shumëfunksionale, filtri nuk kërkon vëmendje të vazhdueshme. E vetmja detyrë e rëndësishme e klientit gjatë shërbimit është mbushja në kohë me kripë. Kjo garanton rigjenerim efektiv të materialit të filtrit dhe, në përputhje me rrethanat, burime dhe cilësi të vazhdueshme të ujit.

Në rast të ndonjë problemi tjetër, valvula do të informojë me një mesazh me tekst në ekran me dalje shtesë të kontakteve të qendrës së shërbimit me të cilën duhet të kontaktoni.

Produkte të ngjashme

Na kontaktoni

Na shkruani nëse keni pyetje rreth ECOSOFT