Search
Close this search box.

Filtri kompakt për zbutjen e ujit Ecosoft FU1035CI

4/5

reviews

Article: FU1035CABDV

209,000.00 L

Përshkrimi

Filtri kompakt për zbutjen e ujit Ecosoft FU1035CABDV

Filtri Ecosoft FU1035CABDV  është projektuar për të reduktuar fortësinë e ujit të brendshëm.

Tiparet kryesore

Transporti

Transporti dhe instalimi falas në të gjithë shqipërine

PAGESA

Pagesa bëhet me para në dorë pas përfundimit të instalimit

Informacioni i produktit

Do të përshtatet edhe në një apartament të vogël
Lartësia – 110 cm; gjerësia – 33 cm; thellësia – 47 cm

Ujë i këndshëm dhe i butë në çdo rubinet
Normalizon nivelin e fortësisë

Hidraulik dhe pllaka pa pika te bardha
Përqendrimi i ulët i joneve që formojnë një precipitat

Kostot e ulëta të energjisë elektrike
Konsumi minimal i kripës dhe energjisë elektrike

Zgjidhja e problemit të ujit me cilësi të ulët për një kohë të gjatë
5 vjet funksionim efektiv të materialit të filtrit

Mirëmbajtje e thjeshtë
Pjesëmarrja minimale e përdoruesit në mirëmbajtjen e filtrit – derdhja periodike e kripës në rezervuar

Sedimentet në elementet ngrohëse të pajisjeve shtëpiake, njolla të bardha në pllaka dhe pajisje sanitare, çarje në sipërfaqe xhami janë të gjitha pasojat e ujit të fortë.

Përveç ndikimit negativ në gjendjen e pajisjeve elektroshtëpiake, përmbajtja e lartë e kripërave të fortësisë ndikon në shëndetin e njeriut.

Problemi i ujit të fortë shfaqet si në puse ashtu edhe në rrjete të centralizuara. Arsyet e fortësisë së ujit të rubinetit qëndrojnë në papërsosmërinë dhe vjetërsinë e teknologjive të centralizuara të pastrimit.

ZGJIDHJE EFEKTIVE PËR PROBLEMIN E NGURTËSISË SË UJIT
Filtrat zbutës si Ecosoft FU1035CABDV përdoren për të reduktuar fortësinë e ujit të brendshëm. Rrëshira e shkëmbimit të joneve HCR-S/S (kationiti i prodhuar nga Dow, Dowex™) përdoret si material filtri. Gjatë filtrimit, ndodh një reaksion i shkëmbimit të joneve, si rezultat i të cilit jonet e kripërave të fortësisë zëvendësohen nga jone të sigurt të natriumit dhe niveli i fortësisë së ujit normalizohet.

Zbutësi i filtrit zvogëlon konsumin e energjisë, rrit efikasitetin e pajisjeve shtëpiake dhe parandalon prishjen e tyre dhe ju kurseni në riparime dhe blerje të pajisjeve të reja.

KARAKTERISTIKAT E MODELIT
Ujë i butë në çdo rubinet
Filtri funksionon automatikisht dhe në heshtje
Dizajn tërheqës kompakt
Funksionim i besueshëm dhe efektiv i materialit të filtrit për 5 vjet (me përdorim të saktë).

NGA SE PËRBËHET FILTRI?
cilindër (kolona) me material filtri
rezervuar për përgatitjen e tretësirës së kripur dhe ruajtjen e kripës
valvula e kontrollit
Strehimi i filtrit është bërë nga një material i përbërë që nuk është i prirur ndaj korrozionit.

KUSH ËSHTË MË I PËRSHTATSHMI?
Filtri Ecosoft FU1035CABDV është i përshtatshëm për apartamente me 1 banjo. Uji i pastër është i mjaftueshëm për përdorim të përditshëm shtëpiak të një familjeje prej 3-4 personash.

Pas zbutjes, mund të instaloni gjithashtu një filtër me osmozë të kundërt për të pastruar më tej ujin në nivelin e pijes.

Filtri për zbutjen e ujit funksionon automatikisht. Në mënyrë efektive zbut ujin dhe kontrollon në mënyrë të pavarur të gjitha proceset e punës. Kur burimi i materialit të filtrit shterohet, sistemi aktivizon automatikisht mënyrën e rigjenerimit, për më tepër, vetëm në një kohë kur konsumi i ujit është minimal. Përveç kësaj, zbutësi kujton intensitetin e përdorimit të ujit në periudha të ndryshme të ditës dhe përshtatet në mënyrë që uji i pastër të mos mbarojë gjatë konsumit maksimal – për shembull, gjatë fundjavave.

Filtri është i lidhur me tubin e furnizimit me ujë të ftohtë. Pas pastrimit paraprak mekanik, uji hyn në kabinën e filtrit, i cili përmban rrëshirë jon-këmbyese. Kripërat e fortësisë nga uji mbahen në rrëshirë, dhe uji i pastër i furnizohet përdoruesit përmes tubit qendror të kafazit.

Pasi burimi i rrëshirës është shteruar, kur nuk mund të mbajë më jonet e fortësisë, valvula e kontrollit e kalon filtrin në modalitetin e rigjenerimit.

RIGJENERIMI
Rigjenerimi bëhet në 4 faza, të cilat programohen dhe ndizen nga valvula në mënyrë të pavarur.

Faza e parë – filtri lahet me një rrjedhje të kundërt të ujit, i cili liron materialin e filtrit dhe largon papastërtitë mekanike prej tij.
Pastaj, një zgjidhje kripe futet nga rezervuari në kutinë e filtrit, ajo kalon nëpër rrëshirë dhe lan prej saj kripërat e fortësisë, të cilat, së bashku me tretësirën e mbetur, derdhen në kanalizim.
Pas rigjenerimit, materiali lahet me një rrymë të drejtpërdrejtë uji (faza 3) për të larë tretësirën e mbetur të kripës.
Faza e fundit është mbushja e rezervuarit të kripës me ujë për të tretur kripën e tabletës dhe për të përgatitur tretësirën për rigjenerimin e mëvonshëm. Pas kësaj, filtri mund të zbusë përsëri ujin.

Falë përdorimit të një valvule shumëfunksionale, filtri nuk ka nevojë për vëmendje të vazhdueshme. E vetmja detyrë e rëndësishme e përdoruesit gjatë mirëmbajtjes është mbushja në kohë e kripës. Kjo garanton rigjenerim efektiv të materialit të filtrit, burime dhe cilësi të vazhdueshme të ujit.

Në rast të ndonjë problemi, valvula do të informojë me një mesazh me tekst në ekran dhe do të tregojë kontaktet e qendrës së shërbimit.

Produkte të ngjashme

Na kontaktoni

Na shkruani nëse keni pyetje rreth ECOSOFT